بی توجهی سوال برانگیز دولت و وزیر صمت به ناراحتی شدید رهبر معظم انقلاب

بی توجهی سوال برانگیز سیدرضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت به ناراحتی شدید رهبر معظم انقلاب ادامه پیدا کرده و بر زندگی خانواده های ایرانی اثر منفی بر جای گذاشته است.

به گزارش تحریریه، سردرگمی سیدرضا فاطمی امین در سیاستگذاری عملیاتی برای صنعت خودرو باعث شده است تا بازار در 3 حوزه؛ خودروهای تولید داخل، خودروهای وارداتی و خودروهای مونتاژی در تنگنای عرضه قرار گرفته و اوضاع بسیار بدی را سپری کند. و حتی ابراز گلایه شدید و علنی رهبر معظم انقلاب نیز در اراده وزارت صمت برای ادامه رویه غلط کنونی خللی ایجاد نکرده است!

از تجارت 100 میلیارد دلاری کشور در سال جاری، با 1 میلیارد دلار واردات خودرو می تواند شوک مثبتی به بازار وارد کرده و عق نشینی 50 درصدی قیمت خودورهای خارجی و به دنبال آن خودروهای مونتاژی داخلی، خودروهای دسته دوم خارجی و خودروهای باصطلاح لوکس داخلی را رقم زد. اما وزارت صمت به بهانه نخ نمای کمبود ارز که با اعداد و آمار مشخص است که وجود ندارد و تنها بهانه ای برای تخریب بازار است، وضعیت کنونی را ادامه داده است. 

عدم اصلاح منطقی قیمت خودروهای تولید داخل که باید مواد اولیه خود را با قیمت دلار آزاد خریداری کنند باعث تداوم کمبود عرضه شده و بحران را با ادامه کمبود عرضه از کنترل خارج کرده است. و حالا خبر می رسد که وزارت صمت جلوی واردات کافی قطعات برای مونتاژ خودروهای چینی را نیز گرفته است!

آمارهای وزارت صمت نشان می دهد که در ۱۰ ماهه نخست سال جاری، خودروسازان اصلی کشور ۷۴۸ هزار و ۵۰۰ دستگاه خودرو سواری تولید کرده‌اند که در مقایسه با ۷۴۰ هزار و ۶۰۰ دستگاه خودرو سواری تولیدی ۱۰ ماهه ابتدایی سال ۱۳۹۹، تنها ۷۹۰۰ دستگاه بیشتر شده و رشد ۱.۱ درصدی داشته‌اند که نشان از یک ایراد مبنایی دارد. 

شواهد نشان می دهد که رشد تولید در بخش هایی روی داده که کمتر از معرض سرکوب قیمتی قرار داشته اند. به طوریکه بیشترین رشد تولید متعلق به کامیون، کامیونت و کشنده‌ها است که رشد ۷۱.۸ درصدی داشته است. تولید این خودروهای باری سنگین از ۵۱۹۰ دستگاه تولیدی در مجموع ۱۰ ماه سال گذشته به ۸۹۱۴ دستگاه در مدت مشابه سال جاری رسیده است.

ترکیب بعدی نیز مشابه حوزه کامیون و کشنده ها است، به طوریکه، رشد تولید اتوبوس، مینی‌بوس و ون‌ها در ۱۰ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۹.۹ درصد افزایش یافته و به ۲۰۱۰ دستگاه رسیده است؛ در مدت مشابه سال ۱۳۹۹ آمار تولید این خودروها ۱۵۴۷ دستگاه ثبت شده بود.

عجیب اینکه تولید لاستیک نیز کاهش قابل توجهی داشته و از ۲۲۶ هزار و ۸۰۰ تن به ۲۱۷ هزار تن کاهش یافته و افت ۴.۳ درصدی را ثبت کرده است.

گفتاردرمانی وزیر صمت در بازار خودرو و مخالفت همزمان با افزایش عرضه به شکل اصرار بر ادامه قیمتگذاری بی منطق در حوزه خودروهای تولید داخل، مخالفت شدید با واردات خودرو و ایجاد مانع بر سر واردات قطعات برای مونتاژ خودروهای مونتاژ داخل باعث شده است بازار با بحران "عرضه" روبرو شود که نتیجه آن تشدید کمبود عرضه و رسیدن قیمت ها به اعداد شرم آور کنونی است که ظاهرا برای مقام های دولتی اهمیتی ندارد و در شرایطی که حتی رهبر انقلاب نیز به طور علنی نسبت به آن اعتراض می کنند، مقام های دولت سیزدهم با بی تفاوتی از کنار آن رد شده اند. 

پایان/

۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۰
کد خبر: 17020

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 0 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 3
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 1
    • IR ۱۹:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۸
      0 0
      سلام این وزیر صمت دستش تو مافیاست باید بر کنار بشه همش رانت و فساد از بازار خودرو می‌باره کسی هم عرضه نداره و زورش نمی‌رسه جمش کنه
    • IR ۰۷:۰۸ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۹
      0 0
      فساد و خیانت به مردم یک جامعه انجاست که با یکار گیری افراد محافظ منافع طیف یا گروه خاصی اقدام به ازبین بردن اعتماد مردم و جداییت ملت از دولت میکنند و روند معیوب تولید خودرو را توجیه میکنند،با هر تغییر یک روز به عمر رو به پایان این صنعت در کشور کمک می کنند ونتیجه وابستگی بیشتر کشور به واردات را در پی دارد،تل کی......
    • ممصادق IR ۱۳:۲۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۹
      0 0
      مافیای خودرو فقط با ورود اطلاعات سپاه حل خواهد شد